نصب دوربین مدار بسته در آسانسور و در سایر اماکن عمومی، موجب افزایش امنیت میشود. نصب دوربین مدار بسته در آسانسور باید به نحوی انجام شود که کلیه قسمتهای کابین را پوشش دهد و به همه قسمتها دید داشته باشد. البته نصب دوربین نباید به گونهای باشد که برای شخصی ایجاد مزاحمت کند. لذا محلهای خصوصی بایستی از لیست موارد نصبی خارج شوند.
برای نصب دوربین مدار بسته در آسانسور لازم است که همه اهالی ساختمان رضایت داشته باشند. اجرا و پیگیری این امور بر عهده مدیر ساختمان است. یکی از نکات مهم در خصوص نصب دوربین در آسانسور این است که لازم است در آن مکان تابلو یا اعلانهای با مضمون ” این مکان تحت کنترل دوربین مداربسته میباشد” نصب گردد و افراد از این موضوع آگاه شوند. در غیر این صورت عدم اطلاع رسانی به افراد، میتواند به این معنی باشد که دوربین مخفی نصب شده باشد و این کار جرم است. در این مقاله از سایت ” لوازم آسانسور “همراه ما باشید تا بیشتر در مورد این قوانین و چگونگی آن با شما صحبت کنیم.
اهمیت دوربین مدار بسته
آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده اید که نصب دوربین مدار بسته در آسانسور، قانونی و مجاز است یا خیر؟ و یا اینکه چه قوانینی در این مورد وجود دارد؟ در پاسخ باید گفت که با توجه به اینکه آسانسورها جزو اماکن عمومی و پرتردد محسوب میشوند، لذا تامین امنیت این قسمت از ساختمان هم مانند سایر بخشها مهم است. لذا با در نظر گرفتن مقررات لازم میتوان برای نصب دوربین اقدام کرد. این کار مستلزم تجهیزات و تکنیکهای خاصی است و پیچیدگیهای خاص خودش را دارد.
مقاله با موضوع آشنایی با جزئیات گام شیار فلکه هرزگرد را از دست ندهید.
تجهیزات لازم برای نصب دوربین مدار بسته در آسانسور
برای اینکه بتوان در آسانسور، دوربین نصب کرد، نیاز به یک سری تجهیزات است. تجهیزاتی از قبیل تراول کابل ها (تخت و گرد)، استفاده از فرستنده و گیرنده بیسیم ترانسمیتر و گیرنده، استفاده از آنتن وایرلس، استفاده از دوربین بیسیم تحت شبکه کابل انتقال تصویر در زیر آسانسور و کابل انتقال تصویر در بالای آسانسور.
نکات مهم در نصب دوربین مدار بسته در آسانسور
- برای اینکه دوربین مدار بسته بتواند تمام نقاط کابین را نمایش دهد باید از لنز واید ۲٫۸ میلیمتر استفاده کرد.
- اکثرا از دوربین های مدار بسته دام، مکعبی، مخفی و.. میتوان در آسانسورها استفاده کرد اما حسن مخفی بودن دوربین این است که با توجه به اینکه آسانسور یک فضای عمومی است و ارتفاع سقف آسانسور کوتاه و در دسترس عموم میباشد بهتر است دوربین مدار بسته دیده نشود زیرا امکان دارد آن را از محل نصب شده جدا نمایند.
- احتمال دارد دوربین مدار بسته در آسانسور مقابل منبع نور یا نور پروژکتور باشد. به همین دلیل بهتر است دوربینی انتخاب شود که دارای نولوژی WDR باشد.
نکات نصب دوربین توکار
اگر قصد نصب دوربین توکار در آسانسور را دارید بایستی از یک دوربین کوچ استفاده شود که لنز و بخش پردازشی و کنترلی آن از هم جدا باشند. همچنین بایستی از لنز زاویه قائم استفاده شود. نوع نصب دوربین های کوچک روی دیوار کابین آسانسور یا سقف آن باید به نحوی باشد که مسافران فقط لنز آن را ببینند. غالبا برای پنهان سازی دوربین، آن را پشت دیوارهای کاذب داخل کابین آسانسور و یا تزئینات داخلی آسانسور نصب میکنند. دوربین هایی که بخش فیلمبرداری آنها از بخش پردازشی جدا است میدان دید آنها محدود به لنزهایی با فاصله کانونی ۲٫۸ ۲٫۵ یا ۲٫۱ میلیمتر میشود. میتوان از دوربین هایی در کابین آسانسور استفاده کرد که ویژگی دید در شب داشته باشند و در مواقعی که روشنایی دخل کابین کم است و دید خوبی ندارد و یا حتی در تاریکی کامل، بتواند ویدئوهای واضحی بگیرد.
لازم به ذکر است که مجددا متذکر شویم که نصب دوربین مدار بسته در آسانسور بدون برچسب مبنی بر استفاده از دوربین مدار بسته جرم طلقی میشود و مطابق با قانون، تجاوز به حقوق شهروندی تلقی میشود.
معرفی انواع دوربین مدار بسته در آسانسور
از انواع دوربینها میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- دوربینهای مکعبی
- دوربینهای دام یا اسپید دام
- دوربینهای بولت
- دوربینهای دید در شب
- دوربینهای ۳۶۰
نصب دوربین مداربسته و سیستم نظارت تصویری در آسانسور کاری زمانبر و پیچیده است. در این مکان میتوان از سیستمهای مداربسته مختلف استفاده کرد. در برخی از آسانسورها محلی از پیش طراحیشده در کابین آسانسور برای نصب دوربین مداربسته توکار تعبیه شده است. چنانچه در کابین، از قبل فضایی جهت نصب دوربینهای مداربسته توکار در نظر گرفته نشده باشد، باز هم میتوان از دوربین مداربسته توکار مخصوص آسانسور به همراه محفظه نگهدارنده برای نصب در سقف یا دیواره آسانسور استفاده کرد.
دوربینهای مداربسته توکار معمولا در دیواره آسانسور و بالاتر از دکمههای طبقات قرار میگیرند. نوع ساخت دوربین های توکار به صورتی است که لنز با یک پوشش نشکن محافظت میشود. همچنین در این مدل دوربین ها فقط لنز است که توسط مسافران قابل مشاهده است. یکی دیگر از دوربینهای مداربسته دیگری که در آسانسورها استفاده میشود، دوربین مداربسته سهگوش مخصوص آسانسور، دوربین مداربسته دام، مکعبی و مخفی است. چنانچه قصد استفاده از دوربینهای مداربسته در دسترس همچون مکعبی را دارید، به دلیل کوتاه بودن ارتفاع سقف احتمال سرقت یا قطع شدن آنها توسط افراد بیشتر میشود.
جمعبندی
قانون نصب دوربین مدار بسته در آسانسور یکی از اصولی است که برای مدیران و اهالی ساختمان که قصد دارند امنیت ساختمان را بالا ببرند، کاربردی است و باید با آن آشنا باشند. کنترل محیط و تامین امنیت ساختمان و مسافران از مزایای نصب دوربین در آسانسور است. البته لازم است بدانید که هر شخصی نمیتواند در هر محیطی که مد نظر داشته باشد، اقدام به نصب دوربین کند. با توجه به افزایش تعداد دوربین در ساختمانها و آسانسورها، لذا قوانینی برای آن وضع شده است. و افراد ملزم به رعایت این قواین هستند. و چنانچه تخلفی صورت گیرد و افراد این قوانین را زیر پا بگذارند، طبق قانون باآن ها برخورد خواهد شد. قوانینی که در این خوصوص وضع میشود جهت حفظ امنیت و تامین آرامش انسان است. این قوانین به دلیل عدم سوء استفاده صوتی و تصویری و البته حفظ حریم خصوصی افراد جامعه است.